top of page

Beri Aronia kaya dengan Antioksidan!


Beri Aronia mengandungi kepekatan antioksidan yang tertinggi dikalangan buah-buahan. Mengapa antioksidan ini begitu penting? Antioksidan melindungi sel-sel badan daripada kesan-kesan kerosakan pengoksidaan. Dan kerana aronia kaya dengan antioksidan, ia mempunyai nilai ORAC yang sangat tinggi (ukuran kekuatan antioksidan untuk meneutralkan radikal bebas) - hampir 80 unit, yang tertinggi di kalangan buah-buahan.


Kajian pada tahun 2017 mendapati bahawa jus aronia mempunyai kesan perlindungan terhadap kerosakan hati pada tikus. Penulis kajian mencadangkan bahawa kesannya mungkin disebabkan oleh aktiviti antioksidan. Antioksidan ini dalam buah berry aronia boleh digunakan untuk menghentikan kemudaratan hati anda. Kajian yang serupa pada tahun 2016 menunjukkan keberkesanan jus buah aronia dalam tikus dengan kerosakan hati. Penyelidik mendapati bahawa jus mengurangkan keparahan dan gejala kerosakan hati.


Di Amerika Syarikat, berry Aronia itu diuji oleh Jabatan Pertanian pada bulan November 2007. Perbandingan awam telah diterbitkan menunjukkan bahawa Aronia telah diuji dan dibandingkan dengan 276 item sayuran lain yang boleh didapati di Amerika Syarikat dan berada di kedudukan № 1 antioksidan .


Jus Aronia


Di Aronia Malaysia, kami menawarkan pelbagai pilihan produk aronia termasuk jus aronia berry organik. Setiap botol 750mL bertahan dengan baik apabila disimpan di dalam peti sejuk selepas dibuka. Hanya tambah sedikit pada setiap campuran jus yang anda buat, campurkan dengan minuman kegemaran anda, cairkan dengan air, atau nikmati dengan cara lain anda menikmati jus antioksidan biasa.


Diskaun besar boleh didapati untuk 6 botol atau 50 botol atau 300 botol.


Kami menjemput anda untuk membaca lebih lanjut mengenai manfaat buah beri yang menakjubkan ini di halaman 'Penyelidikan Klinikal'.


Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Aronia Malaysia melalui halaman 'Hubungi' kami.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page